انواع داده‌‌ها در متلب

آشنایی انواع داده‌‌ها در متلب، یکی از مباحث مقدماتی در آموزش نرم افزار متلب است. در این مقاله آموزشی به معرفی انواع داده‌‌ها در متلب می‌پردازیم.

جهت آموزش فراخوانی و ترسیم شتابنگاشت زلزله در نرم افزار متلب، اینجا کلیک کنید.

انواع داده‌ها در متلب

در برنامه نویسی متلب درکل نیازی به معرفی نوع داده‌ها نیست. برای مثال هرگاه بنویسیم a=2 یک ماتریس 1*1 ایجاد می‌شود که نام آن a است و مقدار 2 را در خود ذخیره می‌کند.

متداول‌ترین نوع داده‌ها در متلب مطابق شکل زیر است:

انواع داده‌ها در متلب

دستور Whos برای مشخص کردن نوع داده‌ها در نرم افزار متلب استفاده می‌شود.

داده‌های عددی

مطابق با شکل، داده‌های عددی به دو دسته صحیح و اعشاری تقسیم می‌شوند. داده‌های اعشاری نیز با توجه به دقتی که دارند خود به دو دسته single  و double  تقسیم می‌شوند. داده های single دقت کمتری نسبت به double  دارند در عوض فضای کمتری نیز اشغال می‌کند. داده‌های صحیح نیز همانطور که در شکل دیدیم به دو دسته بدون علامت و با علامت تقسیم می‌شوند که هر کدام از اینها هم به چهار قسمت تقسیم می‌شوند. یعنی ما 4 نوع داده عددی صحیح علامت دار و 4 نوع داده عددی صحیح بدون علامت داریم. داده های علامت دار با int8، int16، int32، int64 و داده های بدون علامت با uint8، uint16، uint32، uint64 نشان داده می‌شوند.

داده‌های منطقی

خیلی شنیده‌ایم که کامپیوترهای بصورت 0 و 1 کار می‌کنند. باید بدانید که در نرم افزار متلب نیز در حالتی که شرط شما درست باشد عدد 1 و در صورتی که شرط شما غلط باشد عدد صفر برای آن در نظر گرفته می‌شود. بیایید به این مثال توجه کنیم:

فرض کنید در نرم افزار متلب a را برابر با 5 فرض کردید و b را برابر با a>8 در نظر گرفتید. الان به نظر شما b برابر با چند خواهد شد؟؟ بله پاسخ صفر است چون شرط ما یک شرط غلطی است بنابراین نوع داده b نیز منطقی (logical) می‌باشد.

داده‌های کاراکتری

نوع دیگر از داده‌‌ای که می‌توان در نرم افزار متلب تعریف نمود، داده‌های کاراکتری هستند. تصور کنید در ورودی یک برنامه‌ای نیاز به حروف داشته باشید. برای مثال از مخاطب بخواهید نام خود را وارد کند. این نوع داده‌ها به کاراکتری معروف هستند. برای تعریف این نوع دادخ ها باید از ‘ ‘ استفاده کنید.

برای مثال:

a=’char’;           %example

آرایه‌های سلولی

زمانی که بخواهیم انواع داده‌های مختلف را در کنار هم قرار دهیم می‌توانیم از آرایه‌های سلولی استفاده نماییم. برای تعریف یک آرایه سلولی از {} استفاده می‌شود.

مثال: فرض کنید میخواهیم نام و نام خوانوادگی و سن افراد را در c ذخیره کنیم:

c={‘Ali’ , 12}

c یک آرایه سلولی است.

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

تیم تولید محتوا وب‌سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *