آموزش نرم افزار ایتبس

ایتبس، آموزش نرم افزار ایتبس، از کمات پرتکراری هستند که مهندسان عمران در طول تحصیل خود آن ها را می شنوند. با کمی مطالعه به اهمیت این نرم افزار و خدمتی که به مهندسان سازه و زلزله دارد، پی خواهند برد. در نتیجه آموزش نرم افزار ایتبس از اولویت های دانشجویان مهندسی عمران علی الخصوص دانشجویان علاقه مند به گرایش سازه و زلزله می شود.

نرم افزار ایتبس یکی از محصولات موفق شرکت CSI مخفف (Computers and Structures Inc) است که توسط آقای اشرف حبیب الله مدیریت می شود. (اشرف حبیب الله از فاغ التحصیلان دانشگاه برکلی از گرایش سازه و زلزله است).

پیش نیازهای آموزش نرم‌افزار ایتبس

یکی از سوالات رایج بین دانشجویان مهندسی عمران این است که چه زمانی آموزش نرم افزار ایتبس را شروع کنم؟

جواب این سوال کمی با چالش همراه است. قبل از اینکه به این سوال پاسخ بدم، بیایید هدف خود را از آموزش ایتبس بهتر بیان کنیم. در حالت کلی ما نرم افزار ایتبس را یاد میگیریم تا به کمک آن طراحی ساختمان انجام دهیم. آیا دانشجوی ترم‌های آخر کارشناسی یا حتی فارغ التحصیل کارشناسی مهندسی عمران، طراحی سازه را در دانشگاه یاد گرفته است؟؟ دانشجو یا فارغ التحصیل کارشناسی مهندسی عمران به واسطه گذراندن درس‌هایی نظیر تحلیل سازه، طراحی سازه های بتنی 1 و 2، طراحی سازه‌های فولادی 1 و 2، مقررات ملی ساختمان و.. تا حدودی با مباحث طراحی آشنا می شود. اما باید دقت داشت که علم طراحی سازه فرارتر از این دروس بوده و نیازمند صرف زمان و انرژی بسیاری می‌باشد. پس اگر از بهترین دانشگاه ایران هم فارغ التحصیل شدید، بدانید علم شما برای طراح سازه شدن کافی نبوده و باید در این زمینه دانش خود را بالاتر ببرید.

اگر برگردیم به سوال اول خود که چه زمانی برای آموزش ایتبس مناسب است، می‌توان گفت که یادگیری طراحی سازه در یک دوره خاصی انجام نمی‌شود. پس شما مدام بایستی در حال یادگیری باشید. و این یادگیری بهتر است از همان دوران دانشجویی در مقطع کارشناسی شروع شود.

ایتبس (ETABS)

ایتبس (ETABS) یکی از محبوب‌ترین نرم‌افزارهای مهندسی عمران است که برای تحلیل و طراحی سازه‌های ساختمانی استفاده می‌شود.

از ویژگی‌های اصلی ایتبس می‌توان به توانایی مدلسازی سازه‌های چند بعدی، تحلیل انتقال حرارت و وابستگی بین عناصر سازه اشاره کرد. این نرم‌افزار با استفاده از روش‌های مدلسازی پیشرفته،به مهندسان سازه اجازه می‌دهد تا بدون نیاز به انجام محاسبات پیچیده،انواع مختلف سازه‌ها را تحلیل و طراحی کنند.

با استفاده از ایتبس، مهندسان سازه می‌توانند به راحتی و بادقت بالا، عملیات تحلیل و طراحی سازه را انجام دهند. این نرم‌افزار با دارا بودن ویژگی‌های مانند شناخت فایل‌های اکسل و اتوکد، رابط کاربری مناسب و .. به کاربران خود امکانات بیشتری را فراهم می‌کند.

به‌علاوه، ایتبس قابلیت تولید نتایج تحلیلی در قالب نمودارهای گرافیکی، جداول و گزارش‌های مفصل را نیز داراست. این نتایج تحلیلی می‌توانند به عنوان داده‌های ورودی برای سایر نرم افزارهای مهندسی سازه استفاده شوند.

روش‌های یادگیری نرم‌افزار ایتبس

 برای یادگیری این نرم افزار روش‌های مختلفی وجود دارد. در گذشته که اینترنت مثل امروزه گسترده نبود، مهندسان برای یادگیری این نرم‌افزارها معمولا در کلاس‌های حضوری شرکت می‌کردند که این روش یادگیری معایب و مزایایی داشته است. حتی با وجود گسترش اینترنت باز هم مهندسانی هستند که به دلایل مختلف، کلاس‌های حضوری را ترجیح می‌دهند که این روش یادگیری بسیار پرهزینه‌ و زمان بر است. در مقابل بسیاری از مهندسان نیز هستند که روش‌های آموزش مجازی را برای یادگیری نرم‌افزارها انتخاب نمودند و با توجه به مزایایی که این روش‌های یادگیری دارد، حتی موسسه‌ها و دانشگاه‌ها نیز در مسیر قدم گذاشته‌اند.

در ادامه روش‌های یادگیری مجازی نرم افزار ایتبس را معرفی می‌کنیم.

1- وب‌سایت رسمی نر‌م‌افزار ایتبس

ایتبس محصول شرکت معتبر و شناخته شده CSI است. این شرکت خدمات پشتیبانی بسیار خوبی جهت راهنمایی کاربران خود ارائه می‌کند. مهندسین عزیز می‌توانند از Help و ویدیوهای موجود در وب‌سایت رسمی این شرکت به صورت رایگان استفاده کنند. 

2- کتاب های اموزش نرم‌افزار ایتبس

اگر جز آن دسته هستید که برای یادگیری کتاب‌های آموزشی را ترجیح می‌دهید، می‌توانید از کتاب‌های آموزش نرم‌افزار ایتبس موجود استفاده کنید. به دلیل کاربرد گسترده این نرم‌افزار در مهندسی عمران، کتاب‌های بسیار مفیدی در این زمینه موجود است.

3- دوره‌های آموزشی نرم‌افزار ایتبس

تا اینجا به اهمیت آموزش ایتبس برای مهندسان عمران علی‌الخصوص طراحان سازه پی بردیم. بخاطر ضروری بودن آموزش این نرم‌افزار برای طراحان سازه، مهندسان و دانشجویانی که توانایی استفاده و تدریس این نرم‌افزار را داشته‌اند، وارد حوزه آموزش این نرم‌افزار شدند. در چند سال اخیر، انتشار آموزش‌های با کیفیت توسط مهندسین عزیز، باعث دسترسی عموم مهندسین و آگاهی در سراسر کشور شده است. حتی بسیاری از مدرسان و اساتید این آموزش‌ها را رایگان منتشر نمودند تا همه از تجربیاتشان استفاده نمایند. یکی از بهترین آموزش‌های رایگان نرم‌افزار ایتبس توسط آقای دکتر حر خسروی استاد دانشگاه نوشیروانی بابل منتشر شده است که توصیه می‌شود عزیزان حتما استفاده نمایند. مهندسین و دانشجویان عزیز می‌توانند جهت آموزش نرم افزار ایتبس از این منبع بصورت رایگان استفاده نمایند. برای مشاهده این آموزش کلیک کنید.

در ادامه به معرفی بخش هایی از این نرم افزار می پردازیم.

محیط نرم افزار ایتبس

در مهندسی عمران نرم افزارهای متنوعی برای مدلسازی، تحلیل و طراحی سازه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. برخی از این نرم‌افزار ها فقط کار تحلیل و یا ترسیم انجام می‌دهند. در نرم افزار ایتبس می‌توانیم مدلسازی، تحلیل و طراحی سازه‌های ساختمانی را انجام دهیم.

 

آموزش ایتبس

1-مدلسازی 

مدلسازه سازه را با استفاده از 4 بخش زیر می‌توان انجام داد.

1-1 تعریف Define

برای مدلسازی سازه نیاز است مصالح مورد استفاده در سازه به نرم افزار معرفی شود. از این گزینه برای تعریف مصالح مورد استفاده در ساختمان استفاده می شود.

2-1 ترسیم Draw

پس از اینکه مصالح مصرفی به نرم افزار معرفی شد، حال نوبت آن است که سازه مورد نظر ترسیم شود. برای ترسیم المان های سازه نظیر تیر‌، ستون،دال،دیوار و.. از گزینه Draw استفاده می شود.

3-1 انتخاب Select

در استفاده از این نرم افزار به دفعات پیش می آید که بخواهید المان هایی را انتخاب کنید. برای انتخاب قسمت های مختلف سازه می توانید از گزینه select استفاده کنید.

4-1 اختصاص دادن Assign

برای اختصاص دادن ویژگی‌های ویژه به هر المان، از گزینه Assign استفاده می شود. مثل اختصاص بارهای وارد بر سازه و..

2- تحلیل 

برای تحلیل ساختمان از بخش Analyze استفاده کرده و نتایج را از بخش Display مشاهده می‌کنیم.

3- طراحی 

پس از اتمام تحلیل سازه، حال می‌توان به کمک گزینه‌های “Design” قسمت های مختلف سازه را طراحی کرد. همچنین امکان نمایش گرافیکی پارامترهای طراحی در این نرم افزار وجود دارد.

 

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

تیم تولید محتوا وب‌سایت

یک نظر

  • فائزه گفت:

    یه سوال داشتم خرید حضوری هم دارید

  • دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *